Греція готова поділитися з Україною рецептом подолання фінансової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція готова поділитися з Україною рецептом подолання фінансової кризи

Казна та Політика
537
Міністр закордонних справ Греції Евангелос Венізелос виступив з пропозицією скликати міжнародну конференцію з метою надання термінової фінансової допомоги Україні.
Таку ініціативу глава грецького МЗС озвучив після минулої в неділю в Києві зустрічі з виконуючим обов’язки президента Олександром Турчиновим і міністром закордонних справ Андрієм Дещицею.
На думку Венізелоса, “найгостріша проблема, яка існує зараз, – це економічна криза”. “Ми готові передати пропозиції про те, як міжнародне співтовариство може допомогти Україні за участю Міжнародного валютного фонду, але не обмежуючись тільки МВФ, – сказав глава МЗС Греції. – Моя власна пропозиція полягає в тому, що потрібно обов’язково провести міжнародну конференцію з цього питання, щоб негайно розробити схему для надання такої допомоги. Звичайно, Греція готова надати через досвід подолання кризи, який ми переживаємо, своє ноу-хау Україні”.
“Зустріч, яка у мене була з тимчасовим президентом України і одночасно з міністром закордонних справ, дала можливість краще зрозуміти ситуацію і дати їм сигнал, як від Греції, так і від Євросоюзу, – сказав Венізелос. – Як країна, головуюча в ЄС, Греція підтримує територіальну цілісність, незалежність, суверенітет та існуючі кордони України, тому що ми проводимо принципову зовнішню політику, яка грунтується на дотриманні міжнародного права”.
“Ми хочемо, щоб була забезпечена стабільність і безпека для всіх громадян. Ми хочемо, щоб перехідний уряд включав всі політичні сили і всі регіони країни”, – підкреслив глава зовнішньополітичного відомства.
Евангелос Венізелос зазначив, що “українсько-російські відносини мають вирішальне значення не тільки для регіону, а й для всієї європейської і світової стабільності”. “До всього треба ставитися з витримкою, холоднокровністю, в контексті міжнародного права та існуючих договірних документів, що пов’язують Україну з Росією і з міжнародним співтовариством”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас