Призначення нового голови НБУ вже заспокоїло ринок - НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Призначення нового голови НБУ вже заспокоїло ринок - НАБУ

Валюта
8911
“Відбулася зустріч голови НБУ з банкірами. Обговорювалися життєво важливі питання. Судячи з відповідей Степана Кубіва, він в курсі подій і розуміє, чим дихає і живе ринок. Одразу зрозуміло, що він професіонал і має великий досвід роботи в банківських структурах”, – поділився враженнями від зустрічі директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Сергій Мамєдов.
“Упевнений, що він впорається з нелегкими завданнями та викликами. Банки готові разом з НБУ працювати на благо українського фінансового ринку і кожного нашого клієнта”, – додав він.
На думку виконавчого директора НАБУ, сам факт призначення голови НБУ є позитивним сигналом.
“Невизначеність дуже тиснула на ринок. Тепер цей негативний фактор знівельовано”, – пояснив Мамєдов.
За його оцінкою, призначення нового керівництва центрального банку сприятиме стабілізації ситуації на фінансовому ринку.
“Курс гривні в Україні формується ринковими інструментами. Він плаваючий і відображає ситуацію на ринку. Думаю, на нього впливає не тільки особистість глави головного регулятора, але і впевненість у завтрашньому дні. Клієнти помітно заспокоїлися, значно зменшилися обсяги купівлі валюти населенням. Упевнений, що перші кроки нового керівництва регулятора призведуть до подальшої стабілізації ситуації”, – підкреслив він.
За його словами, на сьогодні головними завданнями центрального банку є контроль над ринком і ліквідністю банківської системи.
“Кожен банк повинен мати можливість отримати підтримку від НБУ”, – зазначив він.
Щодо перспективи внесення змін до постанови НБУ № 49, яка критикувалася представниками бізнесу, Сергій Мамєдов висловив думку, що коли ринок стабілізується, вона автоматично втратить актуальність і стане непотрібною в тій формі, в якій діє на даний момент.
“Постанова № 49 була тимчасовою. Про це йшлося одразу”, – нагадав банкір.
НАБУ створена в листопаді 2011 року. Діяльність асоціації зосереджена на сприянні стабільному функціонуванню та розвитку банківського ринку України. НАБУ об’єднує 99 кредитно-фінансових установ з 181 чинних у країні до початку 2014 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас