Олігархи реалізували свій план по девальвації гривні - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олігархи реалізували свій план по девальвації гривні - експерт

Казна та Політика
6634
У офіційному знеціненні гривні є свої зацікавлені особи, переконаний голова Комітету економістів України Андрій Новак .“Очевидно, що реалізувався план по девальвації гривні, потрібний нашим олігархам”, – вважає експерт.
“Політичну кризу просто використали як момент, коли можна цю девальвацію здійснити і не пояснювати суспільству, чому вона відбулась. Це пояснення ніби напрошується саме собою – наслідок політичної кризи. Якщо офіційний курс встановили на 8,7, то значить девальвація відбулась на 9% – це якраз той попередній план, який вони (олігархи – ред.) реалізували під час економічної кризи”,- сказав він.
Якщо говорити про загальні тенденції, то темпи девальвації на міжбанку все-таки зупинились, аналізує Новак. “Я думаю, що далі вони рухатись не будуть. Можливо, якщо дійсно на міжбанку курс гривні буде зміцнюватись, набагато нижче ніж 8,5, то можливо офіційний курс опустять до 8,5. Але це якщо буде серйозне зміцнення гривні”, – підкреслив він.
Більше про встановлення нового офіційного курсу Національним банком України читайте у статті Що означає для українців новий офіційний курс долара у 8,7 грн?
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас