Банкіри схвалили валютні обмеження Нацбанку - і запропонували зробити їх постійними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри схвалили валютні обмеження Нацбанку - і запропонували зробити їх постійними

Казна та Політика
2449
Банкіри вважають, що валютні обмеження, введені Національним банком, підуть на користь банківській системі. Про це вони повідомили після наради, яка відбулася у них з керівником НБУ Ігорем Соркіним в п’ятницю. До журналістів вийшло сім банкірів, які представляють банк Надра, Приватбанк, Сітібанк, Альфа -Банк, Укрсоцбанк, Укргазбанк і ПУМБ.
Більше того, перший заступник голови Укрсоцбанку Сергій Маноха (в кулуарах) і радник президента Альфа-Банку Роман Шпек (біля мікрофона) навіть виступили за те, щоб ці постанови були не тимчасовими, а постійними. При цьому Шпек повідомив, що вважає революційними не так самі постанови, скільки рішення НБУ перейти до гнучкого курсоутворення.
У свою чергу голова правління Приватбанку Олександр Дубилет, пояснюючи коливання курсу гривні, зазначив, що вони викликані не стільки внутрішніми причинами, скільки політикою американського Федрезерву. Банкір сказав, що зараз дешевшають валюти всіх країн, що розвиваються.
“Українській економіці важко не йти за такими тенденціями. Міняти курс гривні потрібно було ще два-три місяці тому, але багато питань стають заручниками політичної ситуації. В умовах ослаблення валют ми стаємо неконкурентоспроможними”, – сказав Дубілет.
“Обмеження, які ввів НБУ, ніякої загрози для реального сектора не представляють, вони перешкодять тільки спекулянтам”, – вважає банкір.
Дмитро Зінков з банку Надра також додав, що жодних обмежень з обміну валюти для населення НБУ не вводив. “Він ввів обмеження для юросіб по гривневих і валютних розрахунках”, – пояснив він.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас