9% залізничних квитків в Україні продається через інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

9% залізничних квитків в Україні продається через інтернет

Казна та Політика
588
За даними Мінінфраструктури, у січні 2014 року користувачі купили через інтернет понад 325 000 квитків на потяги, з них 157 000 було продано через інтернет-портал «Укрзалізниці». У відомстві повідомляють, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року темпи продажів квитків онлайн зросли в 1,6 рази. Для порівняння – в грудні 2013 року було продано близько 209 000 проїзних документів. В цілому через інтернет вже реалізується 9% квитків від загального обсягу.
А в ПриватБанку підрахували, що в 2013 році через онлайн-сервіс “Приват24” було продано більше мільйона залізничних квитків. За січень 2014 року – вже понад 170 000.
З самостійно роздрукованими електронними квитками пасажири можуть відправлятися на посадку у вагон, минаючи залізничну касу. Оформлення електронних квитків припиняється за одну годину до відправлення поїзда з початкової станції маршруту.
Електронний квиток можна придбати виключно через онлайн систему продажу офіційного сайту «Укрзалізниці». Квитки, придбані через інші системи, є бланками замовлення (не мають статусу електронних квитків) і підлягають обміну в залізничних касах на проїзний документ, який дає право на посадку в поїзд і на проїзд.
Нагадаємо, київська влада збирається перевести весь громадський транспорт на пластикові картки з чіпом – їх будуть зчитувати турнікети в метро і пристрої-валідатори в наземному транспорті. Такі квитки будуть діяти для всіх видів наземного транспорту, а також для фунікулера, міської електрички. Спочатку планувалося запустити нову технологію з 1 січня 2014 року, але потім впровадження електронних квитків вирішили відкласти як мінімум до середини 2014 року.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас