У Криму число елітних об'єктів на продаж за рік зросло в 5 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму число елітних об'єктів на продаж за рік зросло в 5 разів

Нерухомість
3760
У Криму істотно зросла кількість оголошень про продаж елітної нерухомості. На продаж виставляють вілли, фешенебельні апартаменти і готелі. Вартість доходить до декількох десятків мільйонів доларів. Як повідомив «Вестям» піар-менеджер популярного сайту оголошень Slando Сергій Колосков, така тенденція спостерігається по всій Україні і в Криму зокрема.
Найдорожче – в Ялті
Пропозицій щодо «елітки» на тому ж Slando за останній рік стало більше в п’ять разів. Зараз в Криму пропонують понад 600 наддорогих будинків і близько 60 квартир. Сергій Колосков уточнив, що ціни на таке житло стартують від $1 млн. «Заможні люди продають будинки і виїжджають з країни. Причини різні», – пояснив Сергій Колосков.
Як з’ясували «Вести», найдорожчу нерухомість у Криму пропонують на ПБК. Так, найдорожче просять за спа-готель в Ялті площею більше 11 тис. квадратних метрів. Власники хочуть за нього $30 мільйонів. Агент з нерухомості повідомила, що власник готовий уступити пару мільйонів.
Друге місце за вартістю також займає ялтинський готель на 229 номерів ціною $25 мільйонів. Але власники не хочуть уступати ні цента, але й не поспішають з продажем. Далі йде елітний готель в Кацивелі на 60 номерів. Його ціна – $17 мільйонів. Агент з нерухомості повідомив, що господар може уступити два-три мільйони. На четвертому місці п’ятиповерховий будинок в Гурзуфі. Стартова ціна – €8 мільйонів.
Як з’ясували «Вести», родина екс-прем’єра Криму Сергія Куніцина поки теж не продала свій елітний особняк в Сімферополі: оголошення в інтернеті висить ще з літа минулого року. За будинок площею 2 тис. «квадратів» просять $1,6 млн. В оголошенні зазначено, що «торг можливий». Тим часом продаж нерухомості нардепа стартував у серпні з $2 млн.
Роками чекають на покупців
Керівник ялтинського центру нерухомості «Другий дім» Алла Ржавська повідомила «Вестям», що на кримському ринку елітної нерухомості, справді, пропозиція значно випереджає попит, але мова йде, насамперед, про квартири і фешенебельні апартаменти. Останні пару років кримчани охочіше купують житло в економ-класі, і у забудовників скупчилися значні резерви «елітки».
«За $1 мільйон можна купити просто великий будинок. Ціни на справжні елітні особняки стартують від $2,5-3,5 млн», – пояснила глава центру нерухомості. Алла Ржавська сумнівається, що на готелі за кілька десятків мільйонів «баксів» швидко знайдеться покупець.
«У Ялті для працюючого готелю біля моря цінова «стеля» коливається в межах $5-7 мільйонів. Клієнтів на дорожчі об’єкти можна чекати кілька років», – зазначила експерт.
Закір Закіров
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас