СП “УВЕКОН” та “Deloitte&Touche” оцінять 25%-го пакету акцій НЗФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СП “УВЕКОН” та “Deloitte&Touche” оцінять 25%-го пакету акцій НЗФ

Фондовий ринок
478
16 квітня Фонд державного майна України підбив підсумки конкурсу на вибір компанії, яка здійснить незалежну оцінку 25% пакету акцій ВАТ “Нікопольський завод феросплавів”. Переможцем конкурсу визнано СП “УВЕКОН”, яке в альянсі з компанією “Deloitte&Touche”, проведе експертну оцінку пакету. 17 квітня ФДМУ уклав з компанією “УВЕКОН” угоду на проведення незалежної оцінки.
На конкурс з визначення компанії-оцінювача було подано 8 заявок. Критеріями відбору були кваліфікація оцінювача, строки виконання та вартість робіт з оцінки пакету.
СП “УВЕКОН”, є першою в Україні компанією, що почала спеціалізуватися на ринковій оцінці власності та консалтингу в сфері оцінки. Рівень її спеціалістів підтверджено українськими та міжнародними сертифікатами. Компанія проводила оцінку найкрупніших підприємств України, серед яких ВАТ “Запоріжсталь”, ВАТ “Оболонь”, Херсонський та Кременчуцький нафтопереробний заводи, Верхньодніпровський гірничо-металургійний комбінат, міжнародні аеропорти “Бориспіль” та “Київ”, та ін. Компанія має досвід в роботі з феросплавними підприємствами. Свого часу СП “УВЕКОН” оцінювала ВАТ “Стахановський завод феросплавів”.
Для оцінки об’єктів, які становлять державну таємницю, компанія “УВЕКОН” залучить ТОВ “Апстрім-Експерт”, яка має ліцензію Служби безпеки України на роботу з об’єктами державної таємниці.
Як підкреслил Голова Фонду державного майна Михайло Чечетов, застосування механізму незалежної оцінки пакету акцій ВАТ “НЗФ” дозволить одержати в ході продажу реальну ринкову вартість 25% пакету акцій. Крім того, зазначив він, залучення до процедури незалежної оцінки авторитетних компаній – альянсу СП “УВЕКОН” та Deloitte&Touche забезпечить процесу продажу пакету рівень прозорості, необхідний в ході продажу такого стратегічного підприємства, як Нікопольський завод феросплавів.
Михайло Чечетов відзначив, що механізм незалежної оцінки пакету акцій, що виставляється на продаж, застосовується в Україні вперше при резонансних продажах стратегічних об’єктів української промисловості. “Застосування цього механізму по відношенню до пакету ВАТ “НЗФ” має ще раз продемонструвати наявність в України дієвого інструментарія проведення відкритих та прозорих продажів та наміру органів приватизації застосувати цей механізм, забезпечивши приватизацію за нормами та практикою продажів подібного роду, прийнятими у світі”.
За матеріалами:
ФДМУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас