У Standard & Poor's поліпшили прогноз українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Standard & Poor's поліпшили прогноз українських банків

Фондовий ринок
338
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s підвищило довгострокові рейтинги ПриватБанку, Альфа-Банку та Кредобанку у зв’язку із зміною прогнозу щодо рейтингу України з “негативного” ​​на “стабільний”. Про це повідомляється в офіційному прес-релізі агентства.
На зміну прогнозів рейтингу банків безпосередньо вплинуло укладення домовленостей і початок реалізації фінансової підтримки з боку Росії.
“Кредитоспроможність України є основним фактором ризику для українських банків. Таким чином, зниження суверенних ризиків дозволить банкам стабілізувати профіль фінансових ризиків”, – зазначають в агентстві.
Довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги всіх трьох банків підтверджені на рівнях “B-” і “C” відповідно.
За повідомленням, оцінка “B-” відповідає збереженню слабких економічних перспектив України навіть в умовах підтримки російської сторони, а також відображає високі ризики ведення банківської діяльності в країні.
У S&P наголосили, що рейтинги Альфа-Банк і Кредобанк (“B-”) на один щабель вище оцінок їх власної кредитоспроможності (“ccc+”), що є наслідком того, що це дочірні структури великих материнських груп, кредитоспроможність яких значно перевищує кредитоспроможність України а значить банки можуть розраховувати на отримання за необхідності екстреної підтримки.
Водночас, ПриватБанк має більш високу порівняно з іншими банками оцінку характеристик кредитоспроможності (“b+”) завдяки міцнішим бізнес-позиціям і конкурентоспроможності, а також більш стійкому профілю фінансових ризиків.
Раніше міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s змінило прогноз за довгостроковими рейтингами України за зобов’язаннями в іноземній і національній валюті “B-” на “стабільний” з “негативного”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас