Українські банки будуть судитися з Мінфіном - в боротьбі за бюджетників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки будуть судитися з Мінфіном - в боротьбі за бюджетників

Кредит&Депозит
1301
Банки зможуть оскаржити в суді наказ Міністерства фінансів про затвердження змін до порядку проведення відкритого конкурсу з визначення уповноважених банків, через які має здійснюватися виплата заробітної плати працівникам бюджетних установ, у разі його прийняття.
Як повідомляє прес-служба юридичної компанії “Алексєєв, Боярчуков і партнери”, таку думку висловив старший юрист компанії Олександр Ткачук.
За проектом наказу, розміщеним на сайті відомства, у такому конкурсі зможуть брати участь тільки банки, частка держави в яких становить не менше 75% капіталу, а статутний капітал – понад 10 млрд грн.
“Такий наказ можна розцінювати як порушення конкурентного законодавства, оскільки ним значно обмежується, якщо бути точним, виключається участь комерційних банків у процесі виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Встановлюючи такі критерії відбору, Мінфін заздалегідь знає, хто буде брати участь у такому конкурсі – Ощадбанк і Укрексімбанк. Це суперечить поняттю відкритості конкурсу, яким він має бути відповідно до постанови Кабміну про удосконалення механізму виплати зарплати працівникам бюджетних установ та державної соціальної допомоги від 22 квітня 2005 року і суперечить положенням закону про захист економічної конкуренції. Подібний наказ у разі його прийняття банки зможуть оскаржити в судах”, – вважає юрист.
На думку Ткачука, наказ може бути визнаний недійсним з моменту прийняття у порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства на підставі того, що він суперечить положенням чинного законодавства.
Оскаржити документ також можна в Антимонопольному комітеті за процедурою, встановленою законом про захист економічної конкуренції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас