Силовий напад завжди узгоджується з прем'єр-міністром - ветерани "Беркута" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Силовий напад завжди узгоджується з прем'єр-міністром - ветерани "Беркута"

Кримінал
1919
Ветерани “Беркута” зробили офіційну заяву перед журналістам у прес-штабі Національного опору, де засудили дії беркутівців в суботу і нагадали, що силовики не зобов’язані виконувати злочинні накази. Також вони підкреслили, що голова київської міліції не може нести відповідальність за дії “Беркута”, оскільки наказ може надати міністр внутрішніх справ, а силовий напад погоджується з прем’єром.
Перший командир спецпідрозділу “Беркут” в Івано-Франківській області Андрій Гайдай зробив заяву щодо нинішніх працівників “Беркута”, де назвав їх дії непрофесійними.
“Командирам, офіцерам і бійцям спеціального підрозділу міліції “Беркут”. Ми, перші командири “Беркута” МВС України, після тривалих подій з вашою участю 30 листопада 2013 р. на Майдані звертаємося до вас і засуджуємо ваші непрофесійні дії, які жодним чином не відповідають високим моральним вимогам працівників підрозділу “Беркут”.
До нас надходять сотні дзвінків зі всієї України від колишніх спецназівців щодо грубого порушення норм міліцейської присяги на догоду політиканам, які вашими руками хочуть довічно залишитися при владі і за наш рахунок збільшувати свій майновий стан”, – сказав Гайдай журналістам.
Він нагадав, що злочинні накази, навіть від вищого керівництва, ніхто не зобов’язаний виконувати.
Гайдай також зазначив, що серед мирних мітингувальників є колишні і нинішні члени міліцейських спецпідрозділів.
“Ми звертаємося до вас із тим, що серед мирних мітингувальників є члени колишніх і нинішніх працівників “Беркута”, які неодноразово ризикували своїм життям заради майбутнього нашої держави”, – додав колишній співробітник “Беркута”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас