Європейські політики вражені розмахом "Евромайдану" в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські політики вражені розмахом "Евромайдану" в Україні

Світ
4847
Представники ЄС в соцмережах обіцяють залишити двері для України відкритими.
Евромайдан в Києві, що зібрав близько 100 000 людей, не залишив байдужими європейських політиків і громадських діячів. У “Твіттері” вони ділилися фотографіями маніфестацій і дивувалися великій кількості людей, які зібралися вчора в центрі міста.
“Більше 100 000 вийшло на вулиці на маніфестації на підтримку Європейського союзу в Києві сьогодні. Це масштабно”, – написав вчора Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт у “Твіттері”. Він також додав: “Немає сумнівів у масштабі маніфестацій за Європейський союз в Києві сьогодні. Це сигнал”.
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс теж відзначив велику кількість мітингувальників у неділю. “Більш ніж 100 тисяч українців збираються разом, щоб обговорити своє майбутнє”, – написав він у “Твіттері”.
Польський дипломат і депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський висловив і свою точку зору в соцмережі: “Це здорово – бачити, як ці мужні громадяни борються за європейське майбутнє для своїх дітей”.
Крім того, варто зазначити, що з учорашнього дня європейські політики вважають за краще не коментувати в соцмережах події в Україні. Штефан Фюле, комісар ЄС з розширення та політики сусідства, вчора пообіцяв залишити “двері до Євросоюзу” для України відкритими. “Наші зобов’язання модернізувати Україну незмінні, двері відкриті, вигоди для сусідів – незважаючи на риторику “, – написав він.
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, що також підтвердив готовність ЄС підписати Угоду про асоціацію, написав про це в “Твіттері”. “Українці є Європейським народом і Європейський союз готовий підписати Угоду про асоціацію, щоб допомогти їм модернізувати їх країну”, – написав він.
І буквально годину тому голова Європейської ради Херман Ромпей і голова Європейської комісії Жозе Баррозу написали в “Твіттері”: “Позиція ЄС залишається ясною для України. Наша пропозиція, як і раніше, на столі”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас