Вартість пакета акцій НЗФ у ході оцінки може бути занижена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість пакета акцій НЗФ у ході оцінки може бути занижена

Фондовий ринок
219
Вартість 25%-ого державного пакета акцій НЗФ, що Фонд державного майна України планує продати ПФК «Придніпров’я», може виявитися, як мінімум, удвічі нижче його реальної ціни. Про це повідомила прес-служба банку з посиланням на групу експертів банку. Зокрема, за даними експертів, заявлена керівництвом Фонду держмайна оцінна вартість контрольного пакета 50% акцій НЗФ у розмірі «не менш 500 млн. грн», а також заяви ФДМ про те, що другий державний пакет 25% акцій НЗФ буде проданий дорожче, ніж нинішній, говорить про намір Фонду одержати за підсумками нинішнього конкурсу близько 200 млн.грн. При цьому, експерти вказують на те, що до вибору незалежного оцінювача і проведення оцінки пакета акцій НЗФ, обнародування Фондом його попередньої вартості спрямовано на заниження вартості пакета. У той же час, експерти Приватбанку оцінюють запропонований на конкурс пакет не менш 540 млн. грн., а вартість контрольного пакета акцій заводу - більш 1 млрд.грн.
Також експерти банку відзначають нелегітимність підсумків конкурсу, обнародуваних керівництвом ФДМ 9 квітня 2003 року. Зокрема, публічне оголошення переможцем конкурсу ПФК «Придніпров’я» до прийняття судовими інстанціями остаточного рішення про законність додаткових умов і документального оформлення відмовлення від участі іншим претендентам свідчить об зумовленість його підсумків і суперечить принципам прозорої приватизації стратегічних підприємств.
Приватбанк у черговий раз підтверджує свій намір домагатися проведення конкурсу з продажу держпакета акцій НЗФ на умовах вільної конкуренції і рівного доступу до конкурсу всіх його потенційних учасників і не виключає можливості опротестування підсумків конкурсу в суді після одержання офіційного документа від Фонду держмайна про відмовлення банку брати участь в конкурсі.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас