Нація боржників: українці винні банкам 193 млрд. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нація боржників: українці винні банкам 193 млрд. грн

Кредит&Депозит
5181
Фінансисти назвали найбільших і активних боржників країни. Найбільше винні банкам жителі Києва та області – 40,5% всіх позик, оформлених фізособами.
На другому місці опинилася Дніпропетровська область – 7,7%, на третьому – Донецька – 7,3%. Дослідження проводилося Незалежною асоціацією банків (на базі статистики Нацбанку).
Трохи інакше виглядає рейтинг за розмірами позик. Як і в першому випадку, лідирує столичний регіон, де в середньому на одного жителя припадає кредит в 17,1 тис. грн , за ним слідує Одеська область (5,7 тис. грн), і закриває трійку Дніпропетровська область (4,5 тис. грн). А весь кредитний портфель країни становить 192,97 млрд грн.
Найменше кредити набирають жителі західних регіонів. Виняток становлять тільки Львівська та Івано-Франківська області. Банкіри пояснюють дану тенденцію тим, що час від часу родичі заробітчан потребують додаткових коштів.
За словами представника одного з банків, левова частка кредитних портфелів банків припадає на густонаселені промислові регіони, де зосереджена велика частина підприємств і фінансових організацій.
Банкіри не приховують, що в першу чергу намагаються закредитувати найбільш платоспроможні регіони. «Найбільше роздрібних позик видається в населених пунктах з високим рівнем офіційних доходів», – сказав представник ще одного комерційного банку.
Найактивніше фінансисти просувають кеш-кредити і кредитні карти. На них припадає 69,4% роздрібних позик, виданих цього року.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас