Вчені створили вегетаріанське м'ясо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили вегетаріанське м'ясо

Аграрний ринок
3445
У Європі групою вчених був створений унікальний продукт – вегетаріанське м’ясо, яке зовні і за смаком схоже на звичайне м’ясо тварини, але при цьому на 100% складається з овочів.
Вегетаріанський варіант м’яса був розроблений віденськими вченими з Університету природних ресурсів та наук про життя спільно з колегами з Університету Вагенінгена, а також співробітниками 11 компаній, що займаються виробництвом продуктів харчування.
Ініціатор проекту LikeMeat Флоріан Уайльд, дослідник з Інституту Фраунгофера розповів, що виготовлення цього продукту не несе ніякої екологічної небезпеки.
Замінник м’яса рослинного походження, який планують у недалекому майбутньому випускати в промислових масштабах, повинен відрізнятися низькою вартістю і тривалим терміном зберігання. В ідеалі даний продукт підійде не тільки вегетаріанцям, але також і людям, котрі страждають на алергію.
Прототип фабрики з виробництва вегетаріанського м’яса вже отримано вченими в лабораторних умовах. Мініатюрна фабрика виготовляє лист м’яса, товщина якого становить один сантиметр, потім продукту надається необхідна форма.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас