Розблоковано проведення конкурсу з продажу пакету акцій ВАТ НЗФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розблоковано проведення конкурсу з продажу пакету акцій ВАТ НЗФ

Фондовий ринок
239
У зв”язку з цим, 7 квітня відбулося засідання робочої групи, яка підбила підсумки відбору претендентів на пакет акцій ВАТ “НЗФ” та визначила, що тільки промислово-фінансовий консорціум “Придніпров’я” може бути учасником конкурсу у зв’язку з тим, що дана юридична особа у повному обсязі відповідає всім умовам конкурсу.
У відповідності до п.2.3. Положення “Про порядок проведення конкурсу” у тому випадку, якщо на участь у конкурсі надійшла заявка від одного потенційного покупця, якого визнано учасником конкурсу, орган приватизації може запропонувати йому придбати пакет за ціною, для визначення якої .застосовується незалежна оцінка.
Таким чином, дана норма визначає, що наступним етапом конкурсу стане видбір незалежного оцінювача, проведення незалежної оцінки, і встановлення ринкової вартості пакету акцій, що виставляється на продаж.
Компанію-оцінювача буде об’явлено за підсумками конкурсу, який Фонд Держмайна оголосив сьогодні. Компанію-оцінювача буде визначено 16 квітня, після чого компанія розпочне оцінку пакета. Процес оцінки буде здійснено в строки, передбачені законодавством про оцінку в Україні.
Таким чином, у відповідності до чинного законодавства, учаснику конкурсу буде запропоновано сплатити за пакет ціну, визначену в процесі незалежної оцінки.
Реалізація цієї визначеної чинним законодавством процедури, забезпечить максимальну об’єктивність та відкритість процесу оцінки вартості пакету акцій ВАТ “НЗФ” і дасть змогу державі отримати реальну ринкову ціну за цей пакет акцій.
За матеріалами:
ФДМУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас