Moody's знизило рейтинги 11 українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинги 11 українських банків

Фондовий ринок
2737
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service знизило рейтинг 11 українських банків і однієї лізингової компанії.
Як йдеться в повідомленні агентства, було знижено рейтинги наступних банків: Приватбанку, Ощадбанку, Укрексімбанку, Райффайзен Банку Аваль, Промінвестбанку, Ощадбанку, Першого українського міжнародного банку (ПУМБ), ОТП Банку, банку Південний, банку Кредит Дніпро, Укрінбанку і довгостроковий рейтинг за національною шкалою Райффайзен Лізинг Аваль.
Зокрема агентство знизило рейтинги Приватбанку наступним чином: довгостроковий у національній валюті з B2 до Саа1, довгостроковий в інвалюті – з Саа1 до Саа2, рейтинг за нацшкалою – з А3.иа до Ba3.ua.
Наголошується, що рейтинги Ощадбанку знижено таким чином: довгостроковий у національній валюті з B3 до Саа1, довгостроковий в інвалюті – з Саа1 до Саа2, рейтинг за національною шкалою – з Ваа3.иа до Ba3.ua. Пониження рейтингів Укрексімбанку було наступним: довгострокового у національній валюті – з B3 до Саа1, довгострокового в інвалюті – з Саа1 до Саа2.
Moody’s знизило рейтинги “Райффайзен Банку Аваль” таким чином: довгострокового у національній валюті – з B2 до Саа1, довгострокового в інвалюті – з Саа1 до Саа2, рейтинг за національною шкалою – з А3.иа до Ba3.ua.
Рейтинги ПІБу знижені так: довгостроковий у національній валюті з B3 до Саа1, довгостроковий в інвалюті – з Саа1 до Саа2, рейтинг за національною шкалою – з Ваа3.иа до Ba3.ua. Пониження рейтингів Ощадбанку було таким: довгострокового у національній валюті – з B2 до Саа1, довгострокового в інвалюті – з Саа1 до Саа2, рейтинг за національною шкалою – з А3.иа до Ba3.ua.
Водночас, агентство знизило рейтинги Пумб наступним чином: довгострокового у національній валюті – з B3 до Саа1, довгострокового в інвалюті – з Саа1 до Саа2, рейтинг за національною шкалою – з Baa3.ua до Ba3.ua.
При цьому рейтинги ОТП Банку знижені так: довгостроковий у національній валюті з B2 до Саа1, довгостроковий в інвалюті – з Саа1 до Саа2, рейтинг за національною шкалою – з А3.иа до Ba3.ua. А рейтинги банку Південний знижені таким чином: довгостроковий у національній валюті з B3 до Саа1, довгостроковий в інвалюті – з Саа1 до Саа2, рейтинг за національною шкалою – з Ваа3.иа до Ba3.ua.
Рейтинги Банку Кредит-Дніпро знижені так: довгостроковий у національній валюті з B3 до Саа1, довгостроковий в інвалюті – з Саа1 до Саа2, рейтинг за національною шкалою – з Ваа3.иа до Ba3.ua. Moody’s також знизило рейтинг Укрінбанку в національній валюті з B3 до Саа1, довгостроковий в інвалюті – з Саа1 до Саа2, рейтинг за національною шкалою – з Ваа3.иа до Ba3.ua.
Разом з тим, Moody’s залишив незмінними довгострокові рейтинги банку в національній валюті – Фінанси і Кредит та VAB Банку на рівні Caa1, поставивши їх на перегляд з можливістю зниження.
Водночас агентство знизило довгострокові рейтинги в іноземній валюті банку Фінанси і Кредит та VAB Банку з рівня Caa1 до рівня Саа2, а також рейтинги банків даних за національною шкалою з рівня Ba2.ua до рівня Ba3.ua і з рівня Ba1.ua до рівня Ba3.ua відповідно.
Крім того, агентство знизило рейтинги лізингової компанії “Райффайзен Лізинг Аваль”: довгостроковий рейтинг за національною шкалою з рівня Ваа3.иа до Ba3.ua і помістило його на перегляд з можливістю подальшого зниження.
Як повідомлялося, Moody’s 21 вересня знизило рейтинг єврооблігацій України до “Саа1” з “B3” і помістило його на перегляд для можливого подальшого зниження.
Агентство пояснює таке рішення зростаючою стурбованістю щодо зовнішньої ліквідності країни, невизначеністю переговорів з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і погіршенням відносин з Росією.
Moody’s також вказало, що при перегляді рейтингу воно буде враховувати динаміку валютних резервів, статус переговорів з МВФ і результат саміту у Вільнюсі, а також реакцію Росії на нього.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас