Іспанське дно: в Барселоні, на Коста-Браві й у Марбельї ціни на нерухомість впали на 20-50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанське дно: в Барселоні, на Коста-Браві й у Марбельї ціни на нерухомість впали на 20-50%

Нерухомість
8504
До покупців повертається впевненість у надійності ринку Іспанії. Так вважають експерти агентства нерухомості Lucas Fox – іспанського представництва міжнародної компанії Knight Frank. Експерти відзначають, що падіння цін на нерухомість в Іспанії сповільнилося, в результаті чого інвестори очікують зрушень на ринку.
Звіт, підготовлений агентством, показує , що на популярних курортах з початку кризи 2006-2007 років ціни знизилися до 50%.
За першу половину 2013 року в Барселоні, на Коста- Браві й у Марбельї ціни впали на величину від 20 до 50%. За оцінками Red Fox, в багатьох регіонах ціни вже досягли найнижчої позначки або близькі до неї.
Напередодні «дна» зростають продажі нерухомості. Наприклад, в Барселоні обсяг продажів з січня по травень 2013 склав на 13,5 % більше, ніж за аналогічний період попереднього року.
Крім того, слідом за прийняттям закону, згідно з яким неєвропейські громадяни, котрі купили іспанську нерухомість не дешевше 500 тис. євро, отримають дозвіл на проживання, збільшилася кількість запитів від російських, індійських, китайських і американських покупців.
Особливо добре продається елітне житло, в першу чергу в Барселоні, на Ібіці і Майорці , де середня вартість нерухомості, проданої агентством Lucas Fox за першу половину 2013 року, перевищує 1 млн євро. На цих ринках як і раніше найбільш активні закордонні інвестори.
У першій половині 2013 року Майорка була найпопулярнішим курортом Іспанії. Багато британських і скандинавські покупці повернулися на ринки Майорки і Ібіци, де ціни залишилися конкурентоспроможними і збільшилося число європейських покупців у віці від 30 до 40 років.
Як зазначає Олександр Воган, співзасновник агентства Lucas Fox, у першому півріччі 2013 ринок нерухомості в престижних районах країни продовжував відновлюватися. У всіх регіонах, досліджених компанією, число пропозицій і зроблених угод з продажу житла збільшилося в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року.
Іспанія залишається ринком покупця, навіть незважаючи на те , що елітна нерухомість продається на 20-30 % дешевше пікового рівня , а продавці згодні торгуватися. «Ми сподіваємося , що продавці і далі будуть готові знижувати ціну пропозиції відповідно до очікуваннями покупців, і така тенденція протримається принаймні до кінця 2013 року або, можливо, наступні кілька років», – говорить Олександр Воган.
За матеріалами:
Tranio.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас