Київські студенти зможуть використовувати студентський квиток як проїзний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські студенти зможуть використовувати студентський квиток як проїзний

Казна та Політика
848
Студенти столичних вузів з вересня зможуть використовувати студентський квиток з вбудованим безконтактним інтерфейсом як пільговий проїзний у метрополітені, а також у наземному транспорті, зокрема, швидкісному трамваї.
Як повідомили в прес-службі КМДА, послуга з придбання пільгового проїзного розрахована на студентів, які мають так званий гібридний студентський квиток-картку з двома чіпами, – контактним і безконтактним.
Київські студенти зможуть використовувати студентський квиток як проїзний
На контактний чіп заноситься інформація про власника, права на пільги і банківська інформація. Безконтактний чіп може забезпечувати використання картки у метрополітені, а також у системах контролю доступу в приміщення навчального закладу та гуртожитку або як бібліотечного квитка.
В даний час таку послугу можуть отримати студенти КПІ, які мають так званий гібридний студентський квиток-картку.
Студенти інших столичних вузів зможуть користуватися новою послугою за наявності у них відповідних студентських квитків з безконтактним інтерфейсом і після укладення договору між КП «Київський метрополітен» і відповідним навчальним закладом на первинну ініціалізацію таких квитків, а також на підтримку бази даних студентів в актуальному стані.
Індивідуальна ініціалізація квитків проводиться на ділянці забезпечення засобами оплати проїзду КП «Київський метрополітен» за адресою: проспект Перемоги, 35, кімната 113. Після ініціалізації квитка необхідно записати на ньому контракт на місяць у будь-якій касі метрополітену. У подальшому термін дії квитка продовжується як в касах метрополітену, так і в автоматах дозапису безконтактних карток, які встановлені у вестибюлях станцій, пояснили в КМДА.
За даними КП «Київський метрополітен», пілотний проект з використання таких квитків розпочався у січні 2012 року зі студентами НТУУ «Київський політехнічний інститут». Станом на сьогоднішній день транспортний додаток записано на 1 тис. 869 студентських квитках. Щомісяця студенти купують більше 1 тис. пільгових проїзних квитків, наголошується в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас