Українці переплачують за закордонний паспорт до 366 грн - АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці переплачують за закордонний паспорт до 366 грн - АМКУ

Казна та Політика
835
Про це свідчать результати дослідження Антимонопольного комітету України.
Як пояснив державний уповноважений Комітету Сергій Шершун, сума переплат може становити від 30 грн до 366 грн. При цьому він уточнив, що ці дані Комітет отримав за скаргами громадян.
Як зазначив С.Шершун на прес-конференції, посилаючись на результати дослідження, Державна міграційна служба нав’язувала громадянам не обов’язкові послуги при подачі документів на отримання закордонного паспорта.
“У набір квитанцій, які отримують наші громадяни, входять оплата страхових послуг, підготовка довідки про наявність/відсутність судимості, а також квитанція на оплату консультацій, які надає державне підприємство “Документ”. Однак функції з надання таких платних консультацій проведення медичного страхування подорожуючих і надання на платній основі довідки про наявність/відсутність судимості не відноситься до повноважень Державної міграційної служби і не є обов’язковими”, – сказав він, додавши, що громадяни не зобов’язані платити за ці послуги.
У Комітеті констатували, що Державна міграційна служба всупереч законодавству передала частину своїх повноважень державному підприємству.
С.Шершун також поінформував, що Комітет надав обов’язкові рекомендації Державній міграційній службі. Зокрема АМКУ зобов’язав відомство провести роз’яснювальну роботу серед працівників щодо недопущення відмови в отриманні паспорта громадянам, які не сплатили квитанції на надання необов’язкових послуг.
Комітет рекомендував Державній міграційні службі надалі утриматися від нав’язування громадянам необов’язкових адміністративних послуг.
С.Шершун додав, що міграційна служба повинна проінформувати протягом 30 днів про результати розгляду зазначених рекомендацій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас