У ВР зареєстровано законопроект про скасування утилізаційного збору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ВР зареєстровано законопроект про скасування утилізаційного збору

Казна та Політика
2219
Народні депутати від “УДАРу” Оксана Продан, Павло Розенко, Наталія Агафонова, Ростислав Павленко та Павло Різаненко зареєстрували законопроект № 3139, яким пропонується скасувати утилізаційний збір і визнати Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконаленні деяких податкових норм “, прийнятий Верховною Радою 4 липня 2013. Про це повідомили у прес-службі партії.
“Закон, який вступить в дію 1 вересня 2013, не захищає екологію, а створює ще один механізм вилучення коштів у громадян України. Більше того, вже після прийняття закону зменшився обсяг реалізації автомобілів в Україні, а це може призвести до зменшення робочих місць”, – підкреслила Оксана Продан.
На думку депутата, прийняттям цього закону влада порушила норми СОТ, членом якої є Україна, а це тягне за собою два негативи – можливі санкції до українських виробників з подальшим зменшенням експорту і, відповідно, скороченням робочих місць, а також і те, що саме СОТ, правила якої влада України проігнорувала, сьогодні є основним захисником українських експортерів перед Росією.
“Проект Закону “Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконаленні деяких податкових норм” підготовлений з метою усунення негативних наслідків реалізації зазначеного закону, а саме скорочення робочих місць і зменшення надходжень до Держбюджету у зв’язку зі зменшенням обсягів автомобільного ринку через підвищення цін на імпортні та вітчизняні транспортні засоби”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
Крім того, народні депутати від “УДАРу” відзначають, що прийняття даного законопроекту усуне негативні наслідки, викликані законом про утилізаційний збір на ринку автомобілів і в сфері зайнятості населення.
Нагадаємо, 2 серпня Президент України Віктор Янукович підписав закон про утилізаційний збір.
Згідно з ним, базові ставки утилізаційного збору будуть складати 5500 гривень для легкових автомобілів, а для автобусів, вантажних і вантажно-пасажирські автомобілів або спецтехніки – 11 тисяч гривень.
Раніше експерти відзначали, що такі ставки збору стануть мало не найвищими в Європі, заявляючи, що держбюджет вони не наповнять, однак, приведуть до подорожчання продукції автопрому.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас