Медведчук: при збереженні нинішньої політики економічний крах України настане в 2014 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведчук: при збереженні нинішньої політики економічний крах України настане в 2014 році

Казна та Політика
2161
Віктор Медведчук вважає, що політика уряду України і логіка подій другого півріччя 2013 приведуть країну до економічного краху вже наступного року.
«Про те, що Україна впритул наблизилася до повномасштабної кризи, днями написала авторитетна The Financial Times. На думку видання, Україна опинилася в кроці від повномасштабної кризи платіжного балансу через вкрай несприятливу ситуацію на зовнішніх ринках», – пише лідер громадського руху «Український вибір» у своєму блозі на сайті «Кореспондент». Він вказує, що резерви Національного банку України протягом останніх двох років скорочуються, так, в 2012 році вони впали на 7,4%, тобто, до найнижчого рівня з 2006. І це, як повідомляє лондонська компанія Capital Economics, що займається макроекономічними дослідженнями, служить нагадуванням того, що хитке зовнішнє становище України тримає її в кроці від повномасштабної кризи платіжного балансу.
«Єврооблігації як фінансовий ресурс для України стають все дорожче. На думку аналітиків, це істотно зменшує можливість Києва з погашення боргів шляхом випуску нових єврооблігацій», – пише Медведчук. У той же час, Росія попереджає про застосування до України захисних заходів, за допомогою використання спеціальних механізмів митного контролю у разі підписання Києвом Угоди про асоціацію з ЄС і створення ЗВТ.
На думку лідера «Українського вибору», для нашої країни це, фактично, означатиме виведення з зони вільної торгівлі в рамках СНД, а всі заяви про те, що Україна може благополучно перебувати в ЗВТ і з ЄС, і з СНД – всього лише омана безвідповідальних українських чиновників і політиків.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас