АМКУ заборонив нав'язувати необов'язкові платні послуги Державній міграційній службі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ заборонив нав'язувати необов'язкові платні послуги Державній міграційній службі

Казна та Політика
552
Антимонопольний комітет України рекомендував Державній міграційній службі України (ДМС) вжити заходів щодо недопущення або нав’язування громадянам України необов’язкових платних послуг під час отримання ними паспорта громадянина для виїзду за кордон.
У 2013 році до АМКУ надходили численні скарги громадян України на дії органів Державної міграційної служби України, які, зокрема, мають місце під час організації надання адміністративних послуг з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон.
У ході проведеного органами Комітету дослідження було встановлено, що у 2013 році в приміщеннях ДМС України заявникам-громадянам України бланки заяв, а також квитанції на оплату адміністративної послуги видають не службовці ДМС України, а працівники ДП «Документ». У перелік квитанцій входять квитанції на оплату консультацій державного підприємства, оплату страхових послуг та інші, які не є обов’язковими.
Такі дії містять ознаки порушення статті 16 Закону України «Про захист економічної конкуренції».
Про результати розгляду рекомендацій Державна міграційна служба України зобов’язана повідомити Комітет у тридцятиденний термін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас