РФ загрожує Україні повальним безробіттям, після підписання угоди про асоціацію з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ загрожує Україні повальним безробіттям, після підписання угоди про асоціацію з ЄС

Казна та Політика
7124
Населенню України доведеться зіткнутися з низкою труднощів у разі підписання угоди про асоціацію з ЄС
Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.
«Для економістів, що спеціалізуються в галузі міжнародної торгівлі, очевидно, що в короткостроковій і середньостроковій перспективі населення України чекають вкрай важкі часи: доведеться ще тугіше «затягнути паски», жити в умовах стрімко зростаючого безробіття, погіршення торговельного та платіжного балансу країни», – сказав він.
Дипломат зазначив, що за оцінками незалежних експертів, економічний ефект від реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС буде негативним аж до 2020 року, а приплив інвестицій і технологій, який в довгостроковій перспективі обіцяє Києву Євросоюз, не гарантований конкретними зобов’язаннями.
«З угоди очевидно випливає: набуття чинності положень УА про вільну торгівлю, що йдуть стосовно до України значно далі стандартних зобов’язань для таких угод, об’єктивно призведе до істотного погіршення умов взаємної торгівлі між Україною та країнами-членами МС. На жаль, не допоможе тут і Угода про зону вільної торгівлі СНД», – сказав Лукашевич.
«Країни МС, на думку фахівців, можуть бути змушені задіяти Додаток 6 до цього Договору з тим, щоб запобігти напливу на наші ринки продукції українських товаровиробників, яка витісняється європейським імпортом. І це буде зроблено відповідно до правил СОТ», – додав він.
Як повідомляли «Коментарі», вчора в Європарламенті заявили, що поведінка Росії щодо України в торговельній сфері не відповідає нормам міжнародного права і пообіцяли найближчим часом дати оцінку діям російської сторони.
У свою чергу європарламентарій від Польщі Павел Коваль запропонував підписати Угоду про асоціацію з Україною до проведення саміту «Східного партнерства».
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас