Табачник закликав іноземців навчатися в українських ПТУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник закликав іноземців навчатися в українських ПТУ

Казна та Політика
549
Міністр освіти і науки Дмитро Табачник закликав іноземців отримувати освіту в українських професійно-технічних училищах.
“Ми почали пропагувати на зовнішньому освітньому ринку навчання іноземців в (українських) професійно-технічних училищах для тих країн, які потребують підготовки кваліфікованих робітників”, – повідомив він.
Міністр також зазначив, що планується відкрити в країнах СНД, Близького Сходу, Африки, Латинської Америки і в Китаї представництва Українського державного центру міжнародної освіти для пропаганди навчання в українських вузах.
Табачник повідомив, що такі країни, як Бразилія і Туркменістан, вже висловили готовність організувати цільове спрямування своїх громадян для отримання освіти в українських вузах.
Міністр вважає, що Україна приваблює іноземних студентів вільним і рівним доступом до матеріально-технічної бази вузів, толерантним ставленням українців до іноземців і помірною вартістю навчання.
Нагадаємо, Табачник навесні повідомляв, що в Україні навчається близько 61 тис. іноземних студентів. Він оцінив плату, яку внесли за навчання в 2012/2013 навчальному році, в 4,3 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас