Європарламент хоче терміново підписати договір про асоціацію з Україною - вже наступного тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент хоче терміново підписати договір про асоціацію з Україною - вже наступного тижня

Казна та Політика
2823
Угоду про асоціацію треба підписати якнайшвидше, заявив глава делегації Європейського парламенту у зв’язках з Україною Павло Коваль.
За словами Коваля, у Європарламенті зробили ряд висновків у зв’язку з погіршенням українсько-російських відносин.
“Ми повинні бути сміливими. Я повинен вас шокувати, але Угода про асоціацію не має бути підписана у Вільнюсі – вона має бути підписана завтра, наступного тижня в Києві чи Брюсселі. Це має бути зроблено якомога швидше”, – заявив він.
За його словами, підписання цієї угоди поверне відносини Києва і Москви в нормальне русло.
Інші депутати Європарламенту під час засідання в Брюсселі висловлювалися за повну підтримку України з боку ЄС. “Це не тільки про торгівлю і не тільки про Україну. ЄС повинен протистояти російському тиску і захищати Україну і її право вільного вибору”, – заявив депутат Яцек Царіуш-Вольський.
Нагадаємо, раніше представник Зовнішньої служби ЄС Гуннар Віганд назвав безпрецедентним тиск Росії на Україну. На його думку, в торговій дискусії Києва і Москви присутній політичний елемент.
“У ЄС не виключають, що ця ситуація “була першим попереджувальним пострілом”, – заявив Віганд під час засідання комітету Європарламенту з питань закордонних справ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас