Росія має намір "удосконалювати" договір про перебування Чорноморського флоту в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія має намір "удосконалювати" договір про перебування Чорноморського флоту в Криму

Казна та Політика
1289
Україна і Росія мають намір удосконалювати договірно-правову базу, що регламентує перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Росії.
Відбулася телефонна розмова статс-секретаря – заступника міністра закордонних справ Росії Григорія Карасіна з першим заступником міністра закордонних справ України Русланом Демченком.
“При розгляді актуальних питань, пов’язаних з перебуванням Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, була констатована обопільна зацікавленість в активізації роботи з удосконалення договірно-правової бази, що регламентує перебування російського флоту на українській території”, – сказано в повідомленні.
Також наголошується, що були обговорені основні питання двостороннього російсько-українського співробітництва, а також графік майбутніх контактів між зовнішньополітичними відомствами двох країн.
Нагадаємо, депутат Верховної Ради, член фракції ВО “Свобода” Едуард Леонов просить Міністерство закордонних справ, Міністерство оборони і Службу безпеки України перевірити інформацію про захоплення військовослужбовцями ЧФ РФ будівлі і території в Севастополі, де розташований соціально-культурний центр.
Президент Віктор Янукович вважає, що спільні завдання з модернізації армії і флоту є величезним потенціалом для розвитку стратегічного співробітництва між Україною та Росією.
19 червня Рада відмовилася денонсувати угоду про продовження перебування ЧФ РФ в Україні до 2042 року.
21 квітня 2010 Президенти України і Росії Янукович і Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження перебування ЧФ РФ в Україні до 2042 року і прив’язку оренди за нього до ціни на поставлений в Україну російський газ. 27 квітня 2010 Рада ратифікувала цю угоду.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас