Попов: київський бюджет не отримує податки від 60% парковок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов: київський бюджет не отримує податки від 60% парковок

Казна та Політика
332
Голова КМДА Олександр Попов під час прямої лінії повідомив, що тільки від 40% парковок у столиці міський бюджет отримує податки, пише УНН.
“На сьогоднішній день, ви напевно знаєте, що у нас є наше комунальне підприємство, яке є власністю територіальної громади міста “Київпарксервіс”, яке займається темою паркування в Києві. Сьогодні обсяг того ринку, яким він, скажімо так, оперує і за що платяться податки в місто – це близько 40 відсотків. Тобто всі інші, або більшість з них на сьогоднішній день працюють поза чинного законодавства, нормативної бази, а головне ми не отримуємо доходи в місцевий бюджет в тому обсязі, який сьогодні визначений визначеним законодавством. Такого просто не може бути, тому наше завдання сьогодні легалізувати цей бізнес, платити податки до місцевого бюджету і дати гарантії, що він на законних підставах буде працювати і надалі, як того вимагають жителі Києва”, – сказав О.Попов.
Голова КМДА зазначив, що слід впорядкувати паркувальні місця на територіях, прилеглих до самих житловим будинкам.
“У нас сьогодні дуже багато нарікань з цього приводу. І тому, на мою думку, такі паркувальні місця повинні розташовуватися там, де вони не поряд з будинками, це перше”, – сказав він.
О.Попов зазначив, що, на жаль, сьогодні місто не може собі дозволити за короткий термін побудувати багатоповерхові парковки і плата за користування ними може бути занадто високою для киян, проте влада планує впорядкувати ті парковки, які існують.
“Я переконаний, у вас проблем не буде, тому що ми не збираємося закривати всі. Просто хочемо впорядкувати”, – сказав голова КМДА.
Нагадаємо, за повідомленням столичної прокуратури в Києві близько 60 парковок працюють з грубими порушеннями. Внаслідок функціонування нелегальних парковок бюджет столиці щомісячно недоотримує майже 17 млн гривень податків.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас