Німецька компанія почне закачувати газ в українські ПСГ в наступному місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька компанія почне закачувати газ в українські ПСГ в наступному місяці

Енергетика
761
Німецька RWE з вересня 2013 року почне закачування газу в українські підземні сховища (ПСГ), повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький журналістам у Києві в середу.
“Перші партії, починаючи з вересня, підуть”, – сказав міністр
За його словами, закачування газу в українські ПСГ здійснюється в рамках договору між НАК “Нафтогаз України” і німецькою компанією.
“Зараз ми відпрацьовуємо новий договір, який вступить в силу з другої декади вересня”, – сказав Е. Ставицький
Міністр уточнив, що станом на кінець серпня в українських сховищах знаходиться понад 12 млрд куб м природного газу.
Він нагадав, що Україна планує увійти в опалювальний сезон 2013/2014 рр.. із запасами природного газу мінімум 14 млрд куб м газу.
При цьому Київ веде переговори з Москвою за результатами яких може бути досягнута домовленість про вступ в опалювальний сезон із запасами 18-19 млрд куб м газу.
“Ми ведемо переговори з нашими партнерами з Росії про те, щоб у нас в ПСГ було 18-19 млрд куб м газу. Зараз делегація на чолі з віце-прем’єром Юрієм Бойко перебуватиме у Москві, давайте почекаємо (результатів переговорів-ІФ) дві доби”, – сказав міністр.
Глава Міненерговугілля також нагадав, що в 2013 році Україна планує імпортувати з Європи близько 2 млрд куб м газу, в 2014 році – 5-6 млрд куб м газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас