Укрпошта з вересня на 15% підвищить тарифи на пересилку посилок і листів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрпошта з вересня на 15% підвищить тарифи на пересилку посилок і листів

Казна та Політика
2029
З 1 вересня відправити посилку або лист поштою стане дорожчим на 15%. Нові тарифи вже затвердив Кабінет міністрів.
Якщо зараз відправити посилку вагою до 10 кг можна за 3,7 грн, то з 1 вересня заплатити доведеться мінімум 5,1 грн. Плюс – 4,02 грн за кожен додатковий кілограм (з урахуванням ПДВ). Ціна всередині однієї області – 2,64 грн плюс 2,04 грн за кожен кілограм.
Зростуть також і тарифи на відправку посилок і листів за кордон.
Наприклад, відправка посилки вагою до 10 кг до Росії обійдеться в більш ніж в 150 грн (на 23 грн дорожче).
Якщо людина захоче відправити посилку літаком, він повинен буде доплатити ще 34 грн (на 9 грн вище, ніж зараз) за кожен кілограм, і 21 грн (на 18 грн більше, ніж зараз) за кожен кілограм у разі доставки наземним транспортом.
Відправка за кордон листів (від 20 до 50 грамів) подорожчає майже на чверть – до 8 грн.
В «Укрпошті» пояснили, що підвищення тарифів пов’язане із зростанням тарифів на пересилання листів і посилок за кордоном.
А в Нацкомісії з регулювання у сфері зв’язку та інформатизації додають: підвищилися також витрати на доставку (паливно-мастильні матеріали, бензин, обслуговування транспорту), зарплату співробітникам, тарифи на електроенергію та орендну плату.
У Кабінеті міністрів сподіваються таким чином ще й збільшити прибутковість держпідприємства «Укрпошта» вдвічі: до 80 млн грн.
Як повідомлялось, виконувачем обов’язків генерального директора Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта” призначили Костянтина Кривенка, який донедавна обіймав посаду члена Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас