Азаров: Україна готова приєднатися до ряду положень МС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна готова приєднатися до ряду положень МС

Казна та Політика
986
Прем’єр-міністр України Микола Азаров сьогодні, 28 серпня, заявив, що Україна готова поступово приєднуватися до окремих угод, які діють в Митному союзі.
Чиновник додав, що такі дії допоможуть оптимізувати торговельний режим в інтересах взаємовигідного співробітництва.
Крім того, відкриваючи сьогодні засідання уряду, він також розповів, що Київ розробить механізми взаємодії з Митним союзом, і в подальшому з Євразійським економічним союзом в умовах дії зони вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом.
“Я доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству доходів і зборів, МЗС, під головуванням віце-прем’єра Юрія Бойка розробити практичні алгоритми і механізм взаємодії з Митним союзом і в подальшому – з Євразійським економічним союзом – в умовах дії зони вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом”, – сказав Азаров.
Нагадаємо, в понеділок перший віце-прем’єр Росії Ігор Шувалов заявив, що Росія може почати застосовувати до України спеціальні механізми митного контролю, якщо Київ підпише угоду з Євросоюзом.
У той же день Микола Азаров зустрівся зі своїм російським колегою Дмитром Медведєвим. За словами експертів, зустріч прем’єр-міністрів України і Росії 26 серпня завершилася безрезультатно. Аналітики підозрюють, що Москві не потрібен компроміс у питанні двосторонньої торгівлі.
Тим часом, 22 серпня президент Росії Володимир Путін повідомив, що Росія проведе консультації з Україною про загрози її асоціації з Європейським союзом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас