Кабмін створить портал для молодих людей, які не можуть знайти роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін створить портал для молодих людей, які не можуть знайти роботу

Казна та Політика
481
У вересні Міністерство молоді та спорту України має намір запустити в мережі портал для спілкування потенційних роботодавців та молодих людей, які знаходяться в пошуку роботи.
“Ми перейнялися проблемою знайти роботу для української молоді, але ми не бюро з працевлаштування. Ми не влаштовуємо кожну молоду людину на робоче місце, для цього існують інші організації. Але оскільки сьогодні близько 80% молодих людей користуються інтернетом, ми вирішили створити віртуальний будинок молоді – інтернет-портал, майданчик, на якому молоді люди, здобувачі та роботодавці зможуть зустрічатися, знайомитися”, – похвалився глава відомства Равіль Сафіуллін.
На його думку, подібний портал дасть можливість молодим людям спілкуватися, отримувати різні знання, підвищувати кваліфікацію, змінювати професію і знаходити робоче місце.
Чиновник підкреслив, що його відомство збирається зайнятися прогнозуванням ринку праці.
“В Україні цього немає. Ми не знаємо, які професії будуть дійсно актуальні через 5-10 років. Американці знають, фіни знають, українці – ні”, – поскаржився він.
“Погодьтеся, сьогодні молода людина (школяр) не розуміє, куди йому поступати. Куди мама скаже або куди друзі пішли. А потім виявить з подивом, що фінансистів і постановників масових заходів ринок уже не хоче, перевиробництво”, – пояснив міністр.
Сафіуллін вказав на той факт, що багато країн відходять від 5-річного освітнього курсу, оскільки через це втрачається надто багато часу. “Або з першого ж курсу йдуть на практику, реально йдуть працювати і пробують 2-3, а іноді і 4 робочих місця протягом року, щоб зрозуміти, моє або не моє, вигідно чи не вигідно, цікаво – не цікаво”, – уточнив він.
Нагадаємо, сьогодні Держстат рапортував, що в Україні зросла середня зарплата – до 3 429 грн. У той же час українські “білі комірці” готові працювати в середньому за 1 500 грн на місяць. Лише в Києві зарплатні очікування стартують з 2000 грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас