ПР: Україна знайде заміну Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР: Україна знайде заміну Росії

Казна та Політика
1652
Заяви російських політиків і керівництва не змусять українських парламентаріїв змінити свою позицію при голосуванні за євроінтеграційні закони
Про це сказав народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник, повідомили в прес-службі Партії регіонів.
«У нас є законодавча база, були законодавчі ініціативи. Якщо ви пам’ятаєте, до цього були розмови, доктрини і т.д. У 2010 році з ініціативи Президента ми прийняли фундаментальний Закон «Про засади зовнішньої і внутрішньої політики» і чітко закріпили євроінтеграційний процес. Ми його вже значною мірою пройшли, експерти кажуть, що приблизно 50%, істотно змінили (адаптували під європейське законодавство. – Ред.) 60 законів», – заявив депутат.
Він усвідомлює, що на євроінтеграційному напрямі курс України важкий. «Можна одяг поміняти, але треба поміняти себе, самим стати європейцями: по поведінці, по відношенню один до одного, до закону. У цьому сенсі наш шлях непростий, але ці зміни потрібні, в першу чергу, Україні», – підкреслив Олійник.
Він зазначив, що «стратегічний (євроінтеграційний. – ред.) напрямок підтримує абсолютна більшість у фракції Партії регіонів, але є і шанувальники іншого курсу».
Олійник повідомив, що під час підписання Угоди про асоціацію з ЄС Україна більше виграє, ніж втратить. «З одного боку, ми дещо можемо втратити, але я сподіваюся, що ми більше набудемо найближчим часом, зокрема, прийдуть інвестори», – сказав він.
«Як тільки угода буде підписана, повірте мені, інвестори виявлять величезну зацікавленість», – додав парламентарій.
За його словами, в Україні повинна бути «визначеність щодо європейського курсу розвитку, щодо боротьби з корупцією».
«Якщо Росія… буде застосовувати санкції, причому не економічного характеру, а політичного… безумовно, ми знайдемо нові ринки збуту, але й Росія втратить… Ми не хочемо такого розвитку подій. Нам потрібні взаємовигідні партнерські стосунки… », – підсумував народний депутат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас