Зарплата дільничного лікаря зростає пропорційно кількості його пацієнтів - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплата дільничного лікаря зростає пропорційно кількості його пацієнтів - експерт

Казна та Політика
733
Зарплата дільничного лікаря в Києві зростає пропорційно кількості пацієнтів, яких він обслуговує. Про це напередодні старту кампанії “Обери собі лікаря самостійно” розповів на прес-конференції в амбулаторії сімейної медицини Дарницького району столиці директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Віталій Мохорєв.
Він нагадав, що нормативними документами затверджено рекомендований ліміт, який передбачає, що сімейний лікар має обслуговувати близько 1,5 тис закріплених пацієнтів, дільничний лікар – близько 2 тис., лікар-педіатр – близько 1 тис.
У рамках медичної реформи, за словами В.Мохорєва, передбачено механізм додаткових виплат лікарям, які працюють з додатковим навантаженням: “Якщо раніше лікар загальної практики або дільничний терапевт отримував оклад у 2 тис. грн, то сьогодні, в залежності від кількості пацієнтів, яких обслуговує дільничний лікар, його заробітна плата пропорційно зростає”.
“Тобто мінімальна кількість пацієнтів, за яку лікар отримує зарплату – це 1,5 тис., за решту заробітна плата лікаря зростає. Він може отримувати ще один додатковий оклад, якщо обслуговує приблизно таку ж кількість населення додатково, яка за ним закріплено”, – розповів представник КМДА.
Він додав, що додаткова плата передбачена не тільки за обсяг наданих послуг, а також і за їх якість, “сьогодні існує десять індикаторів якості”.
При цьому Мохорєв зазначив, що дана система передбачає як доплату за якісну роботу, так і регресивні виплати, якщо лікар не виконав, не вчасно надав медичну допомогу або не в повному обсязі.
Нагадаємо, з 1 по 30 вересня у Києві стартує акція “Обери собі лікаря самостійно”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас