Порятунок "рядової гривні": золотовалютні резерви України скоротилися на $2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порятунок "рядової гривні": золотовалютні резерви України скоротилися на $2 млрд

Казна та Політика
7378
Золотовалютні резерви України знизилися на 2,3% до $22,7 млрд в липні.
Олександр Паращій, керівник аналітичного відділу Concorde Capital повідомив, згідно TRData, що зниження резервів співпало з прогнозним значенням. Мінфін не зміг зібрати гроші з-за кордону у світлі підвищеного кредитного дефолтного свопу для України і нових ознак згортання програми QE3.
Як повідомляє НБУ, на зміну розміру резервів переважно вплинули виплати за облігаціями державної позики в сумі $ 606 млн і погашення чергового траншу кредиту МВФ у розмірі $ 403 млн, які частково були компенсовані надходженнями від продажу державних цінних паперів у сумі $ 314 млн.
Також повідомляється, що в липні Національний банк не виходив на міжбанківський валютний ринок. Таким чином, з початку року золотовалютні запаси країни зменшилися майже на $ 2 млрд.
Аналітик також повідомляє, що резерви скоротяться до $ 20,1 млрд. до кінця року.
Нагадаємо, до кінця року Україні за зовнішніми боргами необхідно ще виплатити $ 3,386 млрд. При цьому значна частина платежів запланована на жовтень-листопад у розмірі $ 2,01 млрд. Найбільш мінімальними будуть виплати в грудні – $ 125 млн. Як повідомлялося раніше, до початку липня обсяг ЗВР склав $ 23,14 млрд. 7 серпня НБУ провів черговий переказ коштів на $ 572 млн у рахунок сплати боргу перед МВФ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас