Покращення: Кабмін підвищить деякі штрафи за порушення ПДР в 5 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Покращення: Кабмін підвищить деякі штрафи за порушення ПДР в 5 разів

Казна та Політика
8514
Кабінет міністрів України підтримав законопроект, в якому пропонує посилити штрафні санкції для водіїв за порушення правил безпеки дорожнього руху. Про це йдеться в повідомленні Інформаційного бюлетеня КМУ.
Зокрема, за керування транспортним засобом, що має несправності в гальмівній системі, в рульовому управлінні, а також за переобладнання авто з порушенням норм, в тому числі, за тонування скла з порушенням стандартів, запропоновано збільшити штраф з 340-510 грн до 510-680 грн.
При цьому за порушення правил використання ременів безпеки або шоломів пропонується штрафувати на суму від 170 до 340 грн (зараз діючі штрафи за це порушення складають 51-85 грн).
Проектом передбачено, що штрафи за порушення правил проїзду перехресть, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника, за використання зовнішніх освітлювальних приладів, встановлених з порушенням стандартів, за розмови по мобільному телефону без використання пристроїв, що дозволяють вести розмову без допомоги рук, пропонується карати штрафом від 425-510 грн до 510-595 грн.
У документі також наголошується, що за пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, створення перешкод для руху, в тому числі установку на проїжджій частині предметів, що перешкоджають проїзду транспортних засобів або їх зупинці, штрафні санкції становитимуть від 340 до 510 грн (або порушник буде підданий громадським роботам на строк від 30 до 40 годин).
Водіям за невиконання законних вимог посадових осіб МВС, що забезпечують безпеку дорожнього руху щодо усунення порушень, доведеться платити штраф від 680 до 1020 грн, для посадових осіб – від 1190 до 1700 грн (зараз діючи штрафи за це порушення складають 153-187 грн).
Крім того, міліції буде надано право “здійснювати в порядку, встановленому Міністерством внутрішніх справ України, контроль технічного стану колісних транспортних засобів під час їх експлуатації”.
В уряді переконані, що реалізація закону підвищить безпеку дорожнього руху за рахунок поліпшення техстану авто, зменшить кількість ДТП, “а бюджет поповниться новими штрафами”.
За інформацією ДАІ, в Україні за останні п’ять років зареєстровано 293 тис. ДТП, в яких загинуло майже 35 тис. і травмовано понад 286 тис. осіб. На кожні 0,1 млн жителів гине в аваріях 18,8 осіб. Тільки за останні сім місяців 2013 було зафіксовано більше 15,5 тис. ДТП. Переважна більшість аварій сталося з вини водіїв транспортних засобів – 77%. При цьому рівень смертності в результаті дорожньо-транспортних пригод в Україні значно перевищує показники таких країн, як Швейцарія – 49 осіб на 1 млн жителів, Німеччина – 62 особи на 1 млн жителів.
Щорічно в світі в результаті дорожньо-транспортних пригод гине близько 1,2 млн осіб, а кількість травмованих становить близько 50 млн осіб. Значні і економічні втрати від дорожньо-транспортних пригод, які складають приблизно від 1 до 3 відсотків обсягу світового валового продукту.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас