На сьогоднішній день боргів з виплат у соцфондів немає - Азаров — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На сьогоднішній день боргів з виплат у соцфондів немає - Азаров

Казна та Політика
262
Боргів по виплатах у соціальних фондів на сьогоднішній день немає. Про це прем’єр-міністр України Микола Азаров повідомив в ході спілкування з користувачами мережі Facebook.
“Всі фонди, в тому числі і з виплати допомог безробітним, ще минулого тижня отримали підкріплення з боку Казначейства і в даний час здійснюють виплати. Тому, якщо говорити відверто, то є певні затримки, які повинні бути зараз ліквідовані, але боргів з виплат немає на сьогоднішній день”, – заявив Азаров.
Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів планував на засіданні 19 серпня заслухати звіти про роботу фондів соціального захисту, в тому числі Фонду соціального захисту на випадок безробіття.
За даними Міністерства соціальної політики України, обсяг допомоги з безробіття у поточному році становить майже 6 млрд грн. Торік – близько 5 млрд грн. Разом з тим, Мінсоцполітики вважає, що необхідно направляти ці кошти не стільки на виплату допомог, скільки на стимулювання роботодавців створювати нові робочі місця, скорочуючи таким чином загальний рівень безробіття.
За даними Державної служби статистики України, середній розмір допомоги з безробіття в Україні в липні склав 1113 грн.
Рівень безробіття в Україні в липні 2013 року знизився до 1,6% від загальної кількості працездатного населення з 1,7% у червні. В абсолютних цифрах кількість безробітних в липні склала 451,5 тис. осіб проти 465,3 тис. осіб у червні. Кількість безробітних, які отримують допомогу, в липні склала 353,5 тис. осіб проти 360,3 тис. осіб у червні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас