Цього року держава надасть аграріям 28 млн грн безвідсоткових кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цього року держава надасть аграріям 28 млн грн безвідсоткових кредитів

Аграрний ринок
233
Цього року фермери отримають майже 28 мільйонів гривень державної допомоги. А щоб сільгоспвиробники змогли використати ці кошти протягом усього року, розподілятимуть їх на початку бюджетного року. Таке рішення прийняв уряд, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.
На переконання міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, такі зміни дозволять в перспективі збільшити кількість фермерських господарств та ефективність їхньої роботи.
“Кабмін прийняв постанову, розроблену Мінагрополітики, яка вдосконалює чинний порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки фермерів. Так, якщо раніше ці кошти розподілялися лише в 2-му півріччі, що порушувало вимоги Бюджетного кодексу, то тепер фермери зможуть використовувати кошти в протягом усього року”, – повідомив Присяжнюк.
За словами міністра, держава надає фермерам безвідсоткові кредити на виробництво, переробку, збут продукції, придбання техніки та обладнання, будівництво та реконструкцію тваринницьких приміщень, закладку багаторічних насаджень, зрошення та меліорацію земель, а також оновлення обігових коштів.
“В середньому одне фермерське господарство отримує понад 100 тисяч гривень від держави, які може використовувати для власних виробничих потреб. І за 3 роки дії такої підтримки ми вже можемо бачити її результати – середній розмір фермерських наділів зріс на 8 га і становить майже 108 га. І для уряду важливо продовжувати цю підтримку”, – зазначив міністр.
Нагадаємо, що станом на початок року в Україні налічувалося майже 41 000 фермерських господарств, у власності яких – 4,4 мільйона га сільгоспугідь.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас