Українська металургія виробляє в 2 рази менше продукції, ніж у 1990 році - економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська металургія виробляє в 2 рази менше продукції, ніж у 1990 році - економіст

Казна та Політика
587
На 22-му році незалежності Україна має в два рази менший ВВП, ніж був у економіки Української РСР станом на 1990 рік. Про це прес-конференції сказав голова Комітету економістів України Андрій Новак.
“Ми на 22-му році незалежності маємо в два рази менший ВВП, ніж був в економіці Української РСР станом на 1990 рік”, – сказав експерт.
За його даними, на сьогодні українська економіка виплавляє в два рази менше сталі, ніж у 1990 році, у півтора рази менше чавуну і в півтора рази менше алюмінію.
“Це і наша горезвісна металургія, на яку ми всі молимося. На сьогодні у фізичному вимірі металургія виробляє в півтора-два рази менше продукції, ніж це було в часи Української РСР”, – сказав економіст.
Він зазначив, що в порівнянні з радянським періодом, практично у всіх сферах і галузях економіки України спостерігається падіння в півтора-два, а в деяких областях навіть до десяти разів.
“Аграрний сектор також має падіння. Єдиний підрозділ аграрного сектора, де ми маємо істотне зростання в порівнянні з радянським періодом, це птахівництво”, – додав він.
Крім цього, за словами А.Новака, “трохи наздоганяє колишні позиції в обсягах фармацевтична сфера”.
“Тобто в цілому українська економіка 22 роки не розвивалася, а деградувала, причому у всіх сферах і галузях”, – підсумував економіст.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас