Виключно економічна ситуація зменшила фактично населення України з 52 млн до 40 млн - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виключно економічна ситуація зменшила фактично населення України з 52 млн до 40 млн - експерт

Казна та Політика
5984
За роки незалежності Україна фізично втратила 6 мільйонів громадян, крім того ще понад 6,5 мільйона виїхали з України з метою заробітку. Про це в четвер на прес-конференції сказав голова Комітету економістів України Андрій Новак.
“У підсумку за 22 роки незалежності України ми отримали мінус 6 млн громадян фізично, як різниця народжуваності та смертності”, – сказав експерт.
При цьому він зазначив, що за офіційними оцінками ООН, понад 6,5 млн громадян перебувають за межами України з метою заробітку.
“Тобто на сьогодні за 22 років незалежності ви не знайдете на території України більше 40 млн громадян – це мінус 12 млн населення, притім що у нас не було військових дій або конфліктів, чуми. Виключно економічна ситуація зменшила фактично населення України з 52 млн до 40 млн”, – резюмував А.Новак.
Нагадаємо, директор Фонду “Демократичні ініціативи ім. І.Кучеріва” Ірина Бекешкіна повідомляла, що через 22 роки після здобуття Україною незалежності 40% опитаного населення України згодні з тим, що було б краще, щоб все залишалося так, як було в Радянському Союзі до 1985 року, тобто до перебудови.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас