НБУ за 7 місяців реалізував на 10% більше інвестмонет, ніж за весь минулий рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ за 7 місяців реалізував на 10% більше інвестмонет, ніж за весь минулий рік

Казна та Політика
335
Національний банк України (НБУ) за січень-липень 2013 реалізував 19,54 тис. інвестиційних монет, тоді як за весь 2012 – 17,74 тис., повідомляється на веб-сайті Нацбанку.
Згідно з повідомленням, за сім місяців поточного року продано інвестмонет на 35,88 млн грн: із золота – 5,33 тис. шт. на суму 32,18 млн грн, з срібла – 14,21 тис. шт. на суму 3,7 млн грн.
“Інвестмонети користуються великим попитом, що росте… Привабливість інвестмонет полягає в максимальному наближенні ціни монети до вартості дорогоцінного металу в монеті, а також в їх високый ліквідності, оскільки діє механізм зворотного викупу”, – підкреслюється в повідомленні.
Найбільшою популярністю інвестмонети користуються в Київському, Одеському, Харківському, Львівському, Дніпропетровськом та Донецьком регіонах.
У НБУ нагадали, що з метою більш активного продажу інвестмонет Нацбанк в 2013 році передає їх на реалізацію банкам без передоплати за умови отримання комісійної винагороди за реалізовані монети, що дозволяє зацікавити банки в створенні розгалуженої мережі реалізації монет фізичним особам за цінами центрального банку по всій території України.
Згідно з повідомленням, на цих умовах укладено договір з Ощадбанком, Укргазбанком, Укрексімбанком, банком “Форум”, ВіЕйБі Банк, Імексбанк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас