Молодих медиків при працевлаштуванні будуть обов'язково забезпечувати житлом - МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молодих медиків при працевлаштуванні будуть обов'язково забезпечувати житлом - МОЗ

Казна та Політика
1705
У Міністерстві охорони здоров’я мають намір повністю забезпечувати молодих медиків житлом, повідомляє прес-служба МОЗ.
Директор Департаменту по роботі з персоналом, освіти і науки МОЗ України Микола Осійчук зазначив, що на молодих фахівців повною мірою поширюється трудове законодавство.
“Ми зобов’язані при розподілі обов’язково забезпечити молодого спеціаліста житлом і 100% розміром заробітної плати. При формуванні заявок на 2015 рік – це неодмінна умова”, – сказав він.
Чиновник також зазначив, що у разі виявлених порушень з боку посадових осіб, при розподілі випускників та інтернів, керівництво МОЗ України буде залучати їх до відповідальності.
За словами Миколи Осійчука, зараз в Україні залишаються незайнятими 20 000 вакантних посад.
“Тому міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова прикладає багато зусиль, щоб збільшити державне замовлення на підготовку майбутніх медиків з 4,5 тисячі до 7,7 тисячі. Є плани реалізувати це протягом трьох років. Щоб виконати це завдання, необхідно якісно і ефективно проводити кадрову роботу на місцях, в регіонах”, – сказав Микола Осійчук.
З метою виправлення ситуації з дефіцитом медичних кадрів в Україні, Міністерство охорони здоров’я України розробило Методичні рекомендації щодо працевлаштування випускників вищих медичних навчальних закладів, які навчалися за державним замовленням, і молодих спеціалістів після закінчення інтернатури.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас