НБУ просить банкірів не підвищувати вартість банківських послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ просить банкірів не підвищувати вартість банківських послуг

Казна та Політика
753
Нацбанк закликав Незалежну асоціацію банків України опрацювати можливість недопущення зростання комісійних витрат клієнтів банків при переказі коштів після набрання чинності обмеження готівкових операцій на рівні 150 тис. грн.
НБУ направлено лист НАБУ з пропозицією спільно з банками України опрацювати можливість оптимізації структури доходів і недопущення додаткового фінансового навантаження на фізичних осіб у частині сплати сум комісійної винагороди банку за переказ коштів”, – йдеться в повідомленні регулятора.
Разом з тим у повідомленні констатується, що згідно чинного законодавства, кредитно-фінансові установи самостійно встановлюють процентні ставки та комісійну винагороду за надані послуги. Крім того, банкам забороняється встановлювати процентні ставки та комісійні винагороди на рівні нижче собівартості банківських послуг у цьому банку.
Нагадаємо, з 1 вересня 2013 року в Україні діятиме обмеження на операції сумою 150 тис. грн. Відповідне рішення НБУ затвердив 6 червня.
Таке рішення може призвести до збільшення комісійних витрат клієнтів банків, відзначають експерти. На думку Олега Назаренка, генерального директора Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів, Нацбанку перед введенням такого обмеження доцільно розробити механізм контролю розмірів комісійних зборів, які будуть стягувати банки за проведення великих платежів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас