Міфи про другосортність української продукції легко розвіяти - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міфи про другосортність української продукції легко розвіяти - експерт

Казна та Політика
638
Спекуляції на темі якості української продукції в міжнародній торгівлі, в тому числі і з Росією, стануть безпідставними, як тільки вітчизняні виробники адаптуються до світових вимог якості та безпеки, – вважає голова правління ВАТ «Укрпластик» Ірина Мірошник. За її словами, перехід на міжнародні стандарти вимагає певних витрат і перебудови психології ведення бізнесу.
«Досвід ряду компаній доводить штучність міфів про другосортність українських товарів. Для прикладу можна взяти поставку гнучких пакувальних матеріалів до країн ЄС. Для того щоб достукатися до споживачів Євросоюзу, український виробник гнучких пакувальних матеріалів кардинально змінив систему управління підприємством і вимоги до виробництва. Отримав всі можливі сертифікати ISOISO 9001 (управління виробництвом), ISO 22000, HACCP (безпека продукції), ISO 14001 (екологія), OHSAS 18001 (безпека та здоров’я персоналу)», – зазначила Мірошник.
Вона додала, що, крім усього іншого, українських виробників упаковки постійно перевіряє Європейський центр дослідження і розробки упаковки (COBRO), надаючи сертифікати відповідності продукції вимогам ЄС. Постачання в країни Митного союзу контролює Технічний регламент ТЗ «Про безпеку упаковки». За словами І.Мірошнік, досі з боку Росії та інших країн МС до української упаковки претензій не було.
«Орієнтація на вимогливого європейського споживача стимулює до нових розробок, пошуку більш досконалих формул якості вироблених товарів, у тому числі – до жорсткості внутрішніх вимог до сировини і технологій», – підкреслила Мірошник.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас