Майже ноу-хау: Укравтодор знайшов 2 нових способи поліпшити стан доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже ноу-хау: Укравтодор знайшов 2 нових способи поліпшити стан доріг

Казна та Політика
4386
Для цього потрібно залучити інвесторів, які будуть готові гарантувати якість виконаних робіт.
Про це під час прес-конференції заявив директор державного дорожнього науково-дослідного інституту імені І.М. Шульгіна Василь Нагайчук.
«У нас створена чудова законодавча база для того, щоб ми могли залучати приватні інвестиції. Тепер ми будемо використовувати нову форму виконання робіт підрядниками: якщо раніше ми платили за роботу «на папері», то тепер ми будемо платити за фактом виконання робіт, виходячи з вимог встановлених нормативів», – пояснив він.
За словами В. Нагайчука, в європейських країнах оплата за фактом виконаних робіт – це поширена практика.
Експерт також сказав, що вже у вересні має пройти тендер на пошук підрядника, який виконуватиме роботи на цих умовах для ремонту доріг Броди-Львів та від Львів-Стрий.
«Ми створимо таку ситуацію, щоб підрядним організаціям було вигідно використовувати інноваційні рішення, які допоможуть дорогаv служити довше без ремонту. Тому якщо вони виконають неякісно ремонт, їм за виконані роботи ніхто платити не буде», – сказав В. Нагайчук.
Друге нововведення від Укравтодору – це створення гарантійного страхового фонду.
«Підрядник, який виконує роботи, буде зобов’язаний надати гарантію на певний термін. Якщо ми говоримо про дорожне покриття – це три роки, а для земляного полотна – 10 років». Якщо за цей гарантійний період будуть виявлені якісь недоліки в роботі підрядної організації, то ця компанія повинна буде за свої кошти перевиконати ремонтні роботи. Це створить стимул для якісного виконання робіт», – зазначив експерт.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас