В Україні почнуть будувати нові СІЗО за межами міст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почнуть будувати нові СІЗО за межами міст

Казна та Політика
1140
Державна пенітенціарна служба України розглядає варіант будівництва нових СІЗО за межами міст, перш за все, в Херсонській та Київській областях
Як повідомили в офісі уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської, таке рішення було прийнято після звернення омбудсмена.
«За висновком моніторингових візитів працівників Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату уповноваженого, більшість з 32 українських СІЗО перебувають у вкрай поганому стані», – зазначили у відомстві.
Як заявив помічник голови ДПтСУ Ігор Андрушко, в деяких великих містах СІЗО розташовані в центрі в старих будівлях, тому відремонтувати їх коштує дорожче, ніж побудувати нове приміщення за межами міста.
Одночасно в ДПтС визнали, що «ці плани та ідеї необхідно адаптувати до реалій», щоб зрозуміти, яким чином це краще зробити.
Інформацію про можливе залучення інвесторів до будівництва нових СІЗО в ДПтСУ не підтвердили і заявили, що рішення має бути прийнято «на державному рівні».
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас