Офіційно: ПР не підтримає скасування євроінтеграції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офіційно: ПР не підтримає скасування євроінтеграції

Казна та Політика
1175
Один з лідерів Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що законопроект нардепа від ПР Вадима Колесніченка, яким пропонується скасувати пункт про євроінтеграцію в законі “Про основи внутрішньої і зовнішньої політики”, навряд чи підтримає фракція ПР.
“Це особиста позиція депутата. Фракція поки не розглядала законопроект, і, швидше за все, його не підтримає, так як він не збігається із зовнішньополітичною лінією президента і уряду”, – говорить депутат.
При цьому Чечетов визнав ідею Колесніченка про необхідність провести референдум з питання асоціації з Євросоюзом логічною. “Необхідно визнати, що з юридичної точки зору позиція Колесніченко невразлива, оскільки він апелює до волі народу у ключовому для країни питанні. Будь-яка інтеграція вимагає від країни пожертвувати частиною суверенітету, і народ повинен визначати сам, кому він готовий віддати цю частину суверенітету або не віддавати її взагалі”, – додав депутат.
Раніше Колесніченко зареєстрував у Верховній Раді законопроект, який викреслює згадку про євроінтеграцію з двох законів – “Про засади внутрішньої і зовнішньої політики” та “Про основи національної безпеки”. На його думку, питання про будь-яку інтеграцію має вирішувати народ.
Нагадаємо, 12 серпня Кабінет Міністрів України розмістив на урядовому веб-порталі проект Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Документ знаходиться у вільному доступі і може бути прочитаний будь-яким інтернет-користувачем.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас