У розвиток арен до Євробаскету-2015 вкладуть ще 100 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У розвиток арен до Євробаскету-2015 вкладуть ще 100 млн грн

Казна та Політика
269
Компанія United Basketball Investments (UBI), співвласником якої виступає український бізнесмен Ігор Коломойський, вклала 50 млн грн на розвиток проектів своїх чотирьох арен у Києві, Львові, Одесі та Дніпропетровську до проведення в Україні Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, і до кінця поточного року має намір інвестувати ще понад 100 млн грн.
“Станом на серпень 2013 UBI інвестувала 50 млн грн в розвиток проектів мультифункціональних арен у Києві, Одесі, Львові та Дніпропетровську. До кінця року компанія інвестує додатково понад 100 млн грн на розвиток об’єктів”, – повідомила PR-директор UBI Ольга Роєнко.
За її словами, 70% з 50 млн грн припали на проекту арени в Києві, 11% – у Львові, 10% – у Дніпропетровську і 9% – в Одесі.
У розрізі розподілу 50 млн грн за напрямами 5% від суми направлені на отримання вихідних даних для проектування (містобудівних умов і обмежень, геологічні і геодезичні дослідження, отримання техумов на забезпечення об’єктів будівництва інженерними мережами), 30% – виконання проектних робіт, тоді як 65 % – на підготовчі роботи будівництва.
У компанії також повідомили про плани до кінця вересня повністю завершити підготовчий етап будівництва всіх чотирьох арен.
За даними UBI, зокрема, на майданчику в Києві вже ведуться підготовчі роботи: проводиться демонтаж існуючих будівель промислової забудови, мобілізація будівельного обладнання. Всього на території будівництва буде демонтовано 17 будівель і споруд, у тому числі басейн і димова труба. У результаті знесення будівель утворюється 36 тис. тонн матеріалів від розбирання. Розроблено програму вторинного використання 80% будматеріалів.
В Одесі та Львові на ділянках під будівництво арен ведуться підготовчі роботи з розчищення територій. Зокрема, йде демонтаж старих будівель заводу “Одессільмаш”, виробляються додаткові геологічні і геодезичні дослідження, прокладаються тимчасові дороги та мережі.
У Дніпропетровську завершено етап розчищення території, почалася програма випробувань свайного поля.
Як повідомлялося, UBI для розробки концепції київської арени привернула німецький архітектурний холдинг OW Plan Group, який розробляв масштабні проекти комерційної нерухомості в Росії, Європі та Дубаї. В якості стратегічного консультанта UBI привернула міжнародну компанію SMG, одну з найбільших у світі, що спеціалізується на девелопменті та управлінні мультифункціональними об’єктами комерційної нерухомості.
UBI – інвестиційно-девелоперська компанія, розвиває мультифункціональні арени в чотирьох містах України (Києві, Львові, Одесі, Дніпропетровську) в рамках підготовки до Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року.
Місцевий організаційний комітет Євробаскет-2015 в середині червня повідомив про підписання протоколів про наміри з усіма інвесторами спортивних арен, на яких планується проводити матчі турніру.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас