"Укравтодор" готовий використовувати спеціальний асфальт, що відштовхує сніг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" готовий використовувати спеціальний асфальт, що відштовхує сніг

Казна та Політика
1589
“Укравтодор” готовий використовувати спеціальний асфальт, що відштовхує сніг, для збереження доріг у зимовий період. Про це на прес-конференції повідомив директор Державного дорожнього науково-дослідного інституту ім.Шульгіна Василь Нагайчук.
Український інститут розробляє покриття, яке дозволить без особливих зусиль очистити асфальт від снігу і попередить утворення на ньому льоду.
“Зараз проводяться розробки, згідно з якими до складу асфальту вводять спеціальний порошок. Цей порошок не дозволяє снігу чіплятися до покриття, таким чином його легко видаляти з поверхні дороги”, – розповів Нагайчук.
Напрацювання цього проекту зараз є як в Україні, так і в інших країнах. Але, за словами Нагайчука, наша країна не може собі дозволити використовувати цю технологію через постійне недофінансування галузі.
У свою чергу, для порятунку доріг від снігу, в Україні встановлено безліч метеостанцій, які відстежують зміни погоди, і у випадку, коли температура наближається до нуля, на дороги надсилаються бригади, що розливають по дорожньому покриттю сольовий розчин, який не дозволяє дорозі покритися льодом.
В “Укравтодорі” переконані, що через брак фінансування впровадження нових технологій оптимальним варіантом для України залишаються піщано-сольові суміші.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас