Міненерговугілля хоче створити монополіста для поставок тепла українцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля хоче створити монополіста для поставок тепла українцям

Казна та Політика
317
Міністерство енергетики та вугільної промисловості задумалося про створення на основі Газ України, дочірній компанії НАК Нафтогаз України, монопольного постачальника теплової енергії.
Згідно з проектом Про проведення експерименту у сфері теплопостачання на базі ДК Газ України, подібний експеримент повинні провести до 15 жовтня 2015 року.
Так, Газ України буде продавати теплогенеруючим підприємствам природний газ із запасів Нафтогазу і реалізовувати отриману теплову енергію теплопостачальним організаціям, які будуть її відпускати клієнтам.
При цьому організації, які займаються транспортуванням теплової енергії, будуть компенсувати єдиному постачальнику втрати, що виникли в результаті понаднормових втрат теплової енергії при її транспортуванні.
Додамо, що вартість поставленого теплогенеруючим компаніям палива від Газ України визначає НКРЕ, тоді як вартість виробленої тепло енергії встановлюється Нацкомпослуг та НКРЕ.
Повідомляється, що споживачі, які отримують комунальні послуги або купують теплову енергію в рамках реалізації експерименту, сплачують за надані послуги виключно на спеціальні рахунки. У разі перерахування клієнтами грошей на інші рахунки, одержувачі повинні повернути ці кошти за заявкою споживача або за власною ініціативою за три дні з моменту їх отримання.
У Кабміні вважають, що такий експеримент дозволить стабілізувати фінансове становище підприємств теплоенергетики, створить умови для реконструкції та модернізації об’єктів теплопостачання, ефективного використання енергоносіїв, а також зменшить енергозалежність країни від іноземних постачальників енергоресурсів.
На початку серпня про відчутну зміну тарифів на житлово-комунальні послуги повідомили Рада міністрів АР Крим, Дніпропетровська, Київська, Полтавська, Сумська, Харківська та Черкаська обласні державні адміністрації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас