Український автопром втрачає не через ембарго Росії, а через введення Москвою утилізаційного збору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український автопром втрачає не через ембарго Росії, а через введення Москвою утилізаційного збору

Казна та Політика
466
Митна блокада РФ не спровокує значних втрат і збитків для українського автопрому, оскільки головні збитки вони понесуть через введення Москвою утилізаційного збору з 1 вересня 2012 року, заявили в асоціації Укравтопром.
“Цього року через утилізаційний збір в РФ експорт автомобілів впав в 4 рази, на тлі цього остання ситуація на кордоні особливо не позначилася на виробничих процесах”, – поскаржилися в асоціації.
За даними інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting, через російський утилізаційний збір Україна вже позбулася $ 268 млн.
“Торгова війна Росії і України для автомобілебудівників закінчиться тільки у випадку взаємного скасування утилізаційного збору (в Україні почне стягуватися з 1 вересня – ред.). Саме виключення екологічного податку дозволить працювати в зоні вільної торгівлі”, – підкреслили в корпорації Богдан.
Прес-секретар компанії Сергій Красуля зазначив, що введення Росією утилізаційного збору позбавило продукцію українського автопроса цінової конкурентності, і, як наслідок, автокорпорації урізали обсяги виробництва.
У корпорації УкрАВТО з посиланням на главу департаменту легкових автомобілів Андрія Наталуха уточнили, що на початок поточного тижня ЗАЗ продовжив відвантаження в РФ в малих кількостях (по 2-3 автовози на тиждень).
За відомостями Держстату, в загальному обсязі випуску автотранспорту в Україні частина експорту в РФ становить близько 39%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас